Hulp bij het huishoudelijke werk

Als de klussen thuis u te veel worden

Uw huis schoon en opgeruim houden valt soms niet mee. Een bed verschonen, ramen lappen; het kan u te zwaar worden. Of door gebeurtenissen in uw leven bent u de aandacht voor het huishoudelijke werk kwijt. JMW kan helpen.

Als u op leeftijd bent gekomen worden sommige klussen te zwaar. Als u uit het ziekenhuis komt kunt u misschien even helemaal niets meer. Misschien bent u ernstig ziek, dan is veel huishoudelijk werk u te zwaar. Uw huis niet meer zo schoon en opgeruimd als u het zou willen. Een huishoudelijke hulp is dan een uitkomst .

Uw partner doet het huishouden? Dat is normaal. Maar als uw partner de zorg voor u heeft en al het huishoudens moet doen, kan dat te zwaar zijn. Huishoudelijke hulp kan dan (tijdelijk) verlichting geven.

Huishouden organiseren
Zelfs als u lichamelijk helemaal in orde bent, kan u achterop raken met uw huishouden. U weet dat u klusjes moet doen maar het komt er niet van. JMW kan helpen om het overzicht over alle huishoudelijke karweitjes weer terug te krijgen. Kijk bij Ambulante Ondersteuning[1] .

Aanmelden
Onze indicatie-adviseur bezoekt u thuis en overlegt waarmee onze huishoudelijke hulp u kan helpen.  De hulp wordt betaald door de gemeente uit het budget van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Dat is geen ruim budget. Reken erop dat het ongeveer op twee uur per week zal neerkomen.

Wet maatschappelijke Ondersteuning (Wmo)
Uw behoefte aan hulp moet een lichamelijke of een psychische reden hebben, anders betaalt uw gemeente de huishoudelijke hulp niet. Als die reden er niet is het alternatief om particuliere hulp in te huren.

Eigen bijdrage
Uw gemeente betaalt een groot gedeelte van de kosten maar u betaalt zelf ook een deel. Dat is uw eigen bijdrage. Hoe hoger uw inkomen, hoe hoger uw eigen bijdrage. Op de site van het CAK kunt u dat uitrekenen. https://www.hetcak.nl. tel.: 0800 – 1925.

Voor aanmelden of voor vragen over hulp bij huishoudelijk werk:
Bel 020-5776511
Email thuiszorg@joodswelzijn.nl


Link