Tsavta, je als Israeli thuis voelen in een nieuw land - מידע בעברית: צוותא לישראלים בהולנד 
Netwerk uitbreiden, Israëlische cultuur, contact met andere Israeli’s en Hebreeuwse bibliotheek

Ben je een Israëli in Nederland en wil je je netwerk uitbreiden en andere Israëli’s ontmoeten?  Kom dan naar Tsavta, de plek waar Israëli’s elkaar ontmoeten. Tzippy Harmsen is de contactpersoon voor Tsavta. Zij spreekt Ivriet en Nederlands, heeft een groot netwerk en kent de weg.

Tsavta organiseert landelijke dagen, cursussen en themabijeenkomsten op het gebied van integratie en Israëlische cultuur in Nederland voor jong en oud, families en alleenstaanden. Daarnaast adviseert en steunt de opbouwwerker Tzippy Harmsen-Seffy individuen en groepen die voor Israëli’s activiteiten willen organiseren.

Tsavta richt zich op alle Israeli’s in Nederland. Tzippy ondersteunt Israeli’s in Nederland en wijst hen de weg.

Facebookgroep Tsavta Holland

Tsavta zit ook op Facebook: Tsavta Holland. Blijf op de hoogte van alle activiteiten van Tsavta, ontmoet nieuwe mensen, beleef en leer. De voertaal is Ivriet.

Facebook Tsavta Holland 

Jom Tsavta

Twee maal per jaar organiseert Tsavta de drukbezochte dag in Israelische sferen: 'Jom Tsavta' voor Israelis in Nederland. De voertaal is Ivriet. Er zijn altijd workshops, live muziek, een boekenmarkt, kinderactiviteiten en natuurlijk lekker Israëlisch eten. De ene keer is Jom Tsavta in Amsterdam en de andere keer in de mediene (elders in Nederland). Sinds kort zijn er ook workshops voor mensen die geen Ivriet spreken. Kortom: er is genoeg te beleven voor iedereen die zin heeft in een gezellig dag in Israelische sferen.

Hebreeuwse bibliotheek

In het ontmoetingscentrum Lev-JMW huist een heuse Hebreeuwse bibliotheek met ruim 1200 titels. Tsavta ’s Hebreeuwse bibliotheek is sinds 2016 geopend. Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op woensdag tot 19.00 uur.

Om boeken te mogen lenen moet u lid worden en dat kan elke woensdag van 16.00 tot 19.00 uur

Lidmaatschap kost €12,50 per jaar met €10 borg.

Cultuur

Israëlische cultuur in Nederland? Tsavta organiseert regelmatig culturele activiteiten, zoals lezingen, ontmoetingen met Israëlische schrijvers, discussies, informatiebijeenkomsten, poëzie avonden en meer.

Familierelaties en opvoeden

Nederlands-Joodse familierelaties zijn vaak een uitdaging. Maar met een Israëlisch sausje kunnen er nog andere ingewikkelde vraagstukken bijkomen. Daarom organiseert Tsavta cursussen voor ouders met thema’s als ‘opvoeden in een multiculturele samenleving’, of ‘Hoe voed je je kind tweetalig op?’.

Op de hoogte blijven

●     Tsavta verstuurt wekelijks een digitale nieuwsbrief over alles op Israëlisch gebied in Nederland

●     Digitale ontmoetingen lopen via de Facebookgroep Tsavta Holland. Ontmoet nieuwe mensen en organiseer samen activiteiten of vier samen de feestdagen

Familierelaties en opvoeden

Nederlands-Joodse familierelaties zijn vaak een uitdaging. Maar met een Israëlisch sausje kunnen er nog andere ingewikkelde vraagstukken bijkomen. Daarom organiseert Tsavta cursussen voor ouders met thema’s als ‘opvoeden in een multiculturele samenleving’, of ‘Hoe voed je je kind tweetalig op?’.

Integratie

Als je als Israeli net in Nederland bent, wil je misschien graag de Nederlandse taal leren. Daarom is Tsavta een Facebookgroep gestart zodat Israeli’s en Nederlanders elkaar kunnen vinden en samen de taal kunnen oefenen. Leer Nederlands van een Nederlanders en leer Ivriet van een Israeli.

Doe een oproep in de Facebookgroep en ontmoet nieuwe mensen en verbeter je Ivriet of Nederlands!

        Facebookgroep: Safot Exchange: Hebreeuws Nederlands

Contact

Wil je meer weten of Tsavta? Neem dan contact op met Tzippy Harmsen.