Lev-JMW is er ook thuis voor u

Deze activiteiten zijn overwegend voor bewoners van (groot) Amsterdam.

Ouderenadviseur
Heeft u vragen over praktische zaken in verband met ouder worden? Wilt u weten waar u moet zijn voor een aanpassing aan uw woning? Of bent u mantelzorger en heeft u vragen? De ouderenadviseur denkt met u mee en geeft informatie en advies. De ouderenadviseur kan bij u langskomen. 

Telefooncirkel (ook in regio Delft)
De telefooncirkel is bestemd voor zelfstandig wonende ouderen. Iedere dag is er even contact met een vrijwilliger. De deelnemer belt iedere ochtend tussen 8.30 uur en 10.00 uur een vrijwilliger op om te melden dat alles in orde is en vaak ook om een kort praatje te maken.

Preventief huisbezoek
Vanaf uw 80ste kunt u eenmalig bezocht worden door een speciaal opgeleide vrijwilliger, die samen met u uw huidige situatie en uw eventuele wensen of ideeën voor de toekomst bespreekt. De vrijwilliger kan informatie geven en verwijst zonodig door naar de ouderenadviseur. Wie 80 jaar is geworden kan jaarlijks in dit kader worden bezocht.

In je nopjes aan de knopjes
Het bedienen van (nieuwe) apparaten wordt vaak als erg lastig ervaren. Een handige man/ vrouw kan bij u thuis uitleg komen geven. Denk daarbij aan het instellen van de iPad, het bedienen van de smartphone of computer. Deze dienst wordt aangeboden tegen een kleine vergoeding (€ 10 per uur). 

Belproject
Heeft u af en toe behoefte aan een luisterend oor, of gewoon een gezellig praatje? Doe dan mee aan het belproject. U wordt dan een keer per week of een keer per twee weken gebeld door een vrijwilliger. U kunt zich ook opgeven om vrijwilliger te worden bij het belproject.

Contact

telefoonnummer 088 - 165 2200