Informatie en advies

Bij Lev-JMW kunt u terecht voor vragen over maatschappelijke voorzieningen en instellingen. De medewerkers van Lev-JMW zullen zo veel mogelijk uw vragen beantwoorden en op Lev-JMW hebben wij een goede sociale kaart.

Ouderenadviseur

Heeft u vragen over praktische zaken in verband met ouder worden? Wilt u weten waar u moet zijn voor een aanpassing aan uw woning? Of bent u mantelzorger en heeft u vragen? De ouderenadviseur denkt met u mee en geeft informatie en advies. De ouderenadviseur kan ook bij u langskomen. Ook kunt u deelenmen aan verschillende activiteiten van de ouderenadviseur.

Telefooncirkel

De telefooncirkel is bestemd voor zelfstandig wonende ouderen. Iedere dag is er even contact met een vrijwilliger. De deelnemer belt iedere ochtend tussen 8.30 uur en 10.00 uur een vrijwilliger op om te melden dat alles in orde is en vaak ook om een kort praatje te maken.

Preventief huisbezoek

Vanaf uw 80ste kunt u eenmalig bezocht worden door een speciaal opgeleide vrijwilliger, die samen met u uw huidige situatie en uw eventuele wensen of ideeën voor de toekomst bespreekt. De vrijwilliger kan informatie geven en verwijst zonodig door naar de ouderenadviseur. Wie 80 jaar is geworden kan jaarlijks in dit kader worden bezocht.

In je nopjes aan de knopjes

Het bedienen van (nieuwe) apparaten wordt vaak als erg lastig ervaren. Een handige man/ vrouw kan bij u thuis uitleg komen geven. Denk daarbij aan het instellen van de iPad, het bedienen van de smartphone of computer. Deze dienst wordt aangeboden tegen een kleine vergoeding (€ 10 per uur).

Neem contact op met Lev-JMW om u aan te melden voor deze activiteiten via lev@joodswelzijn.nl of 088-1652200 (optie 3)