Sjoekertjes

Louis Tas
Wie heeft psychiater Louis Tas (1920-2011) gekend? Ik ben bezig met een boek over Tas, en ben daarom op zoek naar collega-psychiaters, psychologen, leerlingen, co-therapeuten, journalisten, vrienden, bekenden en cliënten die met hem contact hebben gehad. Mocht u tips, ideeën of ongevraagde adviezen hebben, dan zijn die ook van harte welkom. Ook ben ik op zoek naar artikelen, lezingen of andere teksten van Tas’ hand. U kunt mij contacteren per mail oscarvangelderen@gmail.com of mobiele telefoon 06 46096823. Dank!

Familieleden gezocht
Van Samuel (Salo) Landau, Susanna Landau-van Creveld en Jeltje van Creveld- Meiboom.
Voor een biografie over Samuel (Salo) Landau, Nederlands kampioen schaken in 1936, ben ik op zoek naar zijn familie. Voor zover ik weet zijn er geen nabestaanden van Samuel Landau en zijn toenmalige vrouw Susanna Landau- van Creveld. Wel zijn er waarschijnlijk nog familieleden te vinden van Susanna. Volgens de website Joodsmonument. nl zijn er nog overlevenden van de zus; Jeltje van Creveld- Meiboom. Graag zou ik in contact met hen willen komen.
Contact: geertvantongeren@hotmail.com Geert van Tongeren, Ekelen 36 6652 DC Druten|

Nabestaanden gezocht
De Stichting Struikelstenen Aa en Hunze wil struikelstenen leggen in Gieten en Rolde en is daarom op zoek naar nabestaanden van de volgende personen die in WOII van daaruit zijn weggevoerd: In Gieten: Cohen, Gudema, Gottfriedt, Meijer, de Bruin, Falke, Nijveen, Valk en de Jong. In Rolde: Schaap, Stein, Simon, Fiesler (Fischler), en Nachtgeist. Wij hopen dat u ons helpen kunt.
Wij hopen dat u ons helpen kunt. Graag ontvangen wij uw reactie die gestuurd kan worden naar: Leen Ruben l.ruben@struikelstenen-aaenhunze.nl of https://www.struikelstenen-aaenhunze.nl/

Louis Rodrigues
Graag wil ik in contact komen met mensen die Louis (Loek) Rodrigues (Amsterdam 1934-Tenerife 1977) gekend hebben of met hem contact gehad hebben.
Graag uw reactie aan lbaaten@planet.nl Bij voorbaat dank. Leon Baaten.

Correspondentie gezocht
Vrouw, schrijft nog steeds brieven met de hand. Zijn er mensen die dat ook willen?
Dames, mogelijk ook heren. Ik zal het erg leuk vinden bericht te krijgen. Altijd antwoord.
Brieven onder nummer 671 naar de Benjamin,
Van Boshuizenstraat 12, 1083 BA Amsterdam.