Benjamin 116 - Zomer 2019

 

Debat Joods erfgoed

Kom 9 februari 2020 naar het debat over Joods erfgoed in de Uilenburgersjoel in Amsterdam.

Klik hier voor meer info.

Het eerste 'Benjamin debat' waarin onderwerpen die in het blad aan bod komen, verder worden uitgediept.
Opgeven en betalingsinformatie via deze link

 

 

GRATIS KWARTAALBLAD VOOR JOODS NEDERLAND

De Benjamin is het gratis kwartaalblad van JMW en is er voor iedereen met een Joodse achtergrond. We komen twee weken voor Pesach, Rosj Hasjana en Chanoeka uit, met in de zomer rond juni/ juli jaarlijks een themanummer. Ook kun je de Benjamin gratis meenemen vanaf één van de landelijke distributielocaties. De Benjamin brengt verdieping over Joodse onderwerpen in Nederland en daarbuiten, met de nadruk op mensen, cultuur en samenleving. Daarnaast vind je in ons blad het complete aanbod van diensten en activiteiten terug van JMW. 

Contact met de redactie: benjamin@joodswelzijn.nl

In memoriam Max van Weezel

Max met Onno Hoes voor de Benjamin

De redactie van de Benjamin heeft met veel pijn kennis genomen van het overlijden van Max van Weezel op 11 april. De beste manier om eer te betuigen aan Max is in zijn eigen woorden, dus hierbij een reeks artikelen die hij voor de Benjamin heeft gedaan en het hoofdinterview met hem dat we eind vorig jaar nog konden doen:
Max interviewt: Joël Cahen - 2016, Catherine Keyl - 2015, David Beesemer - 2014, Mel Sluyser - 2013, Onno Hoes - 2011 (zie foto), Hoofdinterview met Max - 2018