Benjamin 116 - Zomer 2019

 

Benjamin evenementen

Het eerste Benjamin debat, zondag 9 februari 2020, in de Uilenburgersjoel, over Joods erfgoed was super-interessant. We plaatsen binnenkort een verslag online en in de komende, Pesach, Benjamin.

Klik hier voor meer info.

Het eerste 'Benjamin debat' waarin onderwerpen die in het blad aan bod komen verder worden uitgediept was een succes. Houdt deze plek in de gaten voor informatie over toekomstige evenementen van de Benjamin.
 

 

 

Sjoekertjes

Vanwege het coronavirus zijn veel eerder gemelde bijeenkomsten afgelast of onzeker. U kunt ons sjoekertjes blijven sturen voor andere onderwerpen.

Oom in kamp Vught
Ik ben op zoek naar gegevens over mijn oom Louis David Cohen...

Informatie Kurz-Katz
Eindhoven 1944/5. Van de Joodse familie Kurz-Katz...

Stiefzus voor Stolpersteine
Ik ben op zoek naar Rozalia Jerosolimski (Melzer)...

Voor meer sjoekertjes klik hier...

Geef hier een sjoekertje op!

GRATIS KWARTAALBLAD VOOR JOODS NEDERLAND

De Benjamin is het gratis kwartaalblad van JMW en is er voor iedereen met een Joodse achtergrond. We komen twee weken voor Pesach, Rosj Hasjana en Chanoeka uit, met in de zomer rond juni/ juli jaarlijks een themanummer. Ook kun je de Benjamin gratis meenemen vanaf één van de landelijke distributielocaties. De Benjamin brengt verdieping over Joodse onderwerpen in Nederland en daarbuiten, met de nadruk op mensen, cultuur en samenleving. Daarnaast vind je in ons blad het complete aanbod van diensten en activiteiten terug van JMW. 

Contact met de redactie: benjamin@joodswelzijn.nl

In memoriam Max van Weezel

Max met Onno Hoes voor de Benjamin

De redactie van de Benjamin heeft met veel pijn kennis genomen van het overlijden van Max van Weezel op 11 april. De beste manier om eer te betuigen aan Max is in zijn eigen woorden, dus hierbij een reeks artikelen die hij voor de Benjamin heeft gedaan en het hoofdinterview met hem dat we eind vorig jaar nog konden doen:
Max interviewt: Joël Cahen - 2016, Catherine Keyl - 2015, David Beesemer - 2014, Mel Sluyser - 2013, Onno Hoes - 2011 (zie foto), Hoofdinterview met Max - 2018