GRATIS KWARTAALBLAD VOOR JOODS NEDERLAND

De Benjamin is het gratis kwartaalblad van JMW en is er voor iedereen met een Joodse achtergrond. We komen twee weken voor Pesach, Rosj Hasjana en Chanoeka uit, met in de zomer rond juni/ juli jaarlijks een themanummer. Ook kun je de Benjamin gratis meenemen vanaf één van de landelijke distributielocaties. De Benjamin brengt verdieping over Joodse onderwerpen in Nederland en daarbuiten, met de nadruk op mensen, cultuur en samenleving. Daarnaast vind je in ons blad het complete aanbod van diensten en activiteiten terug van JMW. 

Contact met de redactie: benjamin@joodswelzijn.nl

Uitgelicht

Serie Joods Erfgoed

Joods erfgoed en monumenten doen stof opwaaien, zoals de hier afgebeelde Oude Synagoge in Deventer. Lees in het Rosj Hasjana nummer over het Namenmonument in Amsterdam in het interview met Jacques Grishaver. Volgend jaar organiseert de Benjamin een debat rond Joods erfgoed.

De Benjamin besteedt in de serie "Joodse stenen en plekken" aandacht aan dit vraagstuk, met tot nu toe twee afleveringen:
1- Joyce Hes over de overheid en Manja Pach over de Mediene 
2- Daniël Metz en herdenkinsgcultuur

In memoriam Max van Weezel

Max met Onno Hoes voor de Benjamin

De redactie van de Benjamin heeft met veel pijn kennis genomen van het overlijden van Max van Weezel op 11 april. De beste manier om eer te betuigen aan Max is in zijn eigen woorden, dus hierbij een reeks artikelen die hij voor de Benjamin heeft gedaan en het hoofdinterview met hem dat we eind vorig jaar nog konden doen:
Max interviewt: Joël Cahen - 2016, Catherine Keyl - 2015, David Beesemer - 2014, Mel Sluyser - 2013, Onno Hoes - 2011 (zie foto), Hoofdinterview met Max - 2018