Van Boshuizenstraat 12 Amsterdam
020 5776577

Joodse Activiteiten

 
De afdeling Joodse Activiteiten organiseert diverse activiteiten in het hele land, waarbij Joodse cultuur, feestdagen en ontmoeting centraal staat. Er zijn door het hele land koffieochtenden en ontmoetingsgroepen waar u kunt aanschuiven voor een kop koffie, goed gesprek en kunt luisteren naar interessante sprekers. Rond Pesach en Chanoeka kunt u hier terecht voor matzebrunches en Chanoeka-vieringen door het hele land. U kunt altijd een matze met bruine suiker mee-eten of samen de Chanoekia aansteken. 

Naast de koffieochtenden/ ontmoetingsgroepen worden er regelmatig bijeenkomsten en conferenties georganiseerd die inspelen op de actualiteit. Zo reist het 'Actua team' (Ateam) van JMW jaarlijks het land door om op verschillende plaatsen te praten over actuele onderwerpen, zoals antisemitisme of herdenken. Joodse thema's staan hierbij altijd centraal. 

Excursies en cursussen

Vindt u het leuk om in Joods verband nieuwe plaatsen te ontdekken? Ga dan mee met onze jaarlijks excursie naar een plaats in Nederland, waar we een inkijkje krijgen in het Joodse leven in die plaats. Op het programma staat bijna altijd het bezoek aan een synagoge en een rondleiding door de stad. De datum en locatie worden vermeld in de digitale nieuwsbrief en de het kwartaalmagazine Benjamin. 

Wilt u meer leren? Wij hebben verschillende cursussen/ workshops in de aanbieding. Bent u bijvoorbeeld geinteresseerd in Joodse cultuur? Volg dan onze eendaagse cursusdag 'Jodendom op één been'. Hier leert u alles over het Jodendom van de wieg tot het graf.

Eigen initiatief

Wilt u zelf iets organiseren en heeft u daarbij behoefte aan advies? U kunt een beroep doen op de opbouwwerkers van de afdeling Joodse Activiteiten. Zij denken graag met u mee. Stuur een email en vermeld daarbij de regio waar u woont. De opbouwwerker uit uw regio neemt dan contact met u op.

Facebook

In alle regio’s in Nederland zijn besloten Facebookgroepen te vinden. Hier kunt u vragen stellen, informatie uitwisselen en elkaar op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten in de regio. ledereen met een Joodse achtergrond en zijn of haar partner kan deelnemen.
Joodse Activiteiten Friesland, Groningen, Drenthe
Joodse Activiteiten Gelderland en Overijssel
Joods Activiteiten Midden Nederland
Joodse Activiteiten Noord Holland

Joodse Activiteiten Zuid Holland en Zeeland

Joodse Activiteiten Brabant en Limburg


Digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten? Abonneer u dan op onze tweemaandelijkse nieuwsbrief.ניסיון 
ניסיון